Menu
 
ANASAYFA  /  BLOG  /  Antalya Rent A Car
Antalya Rent A Car
13.07.2023
Antalya Rent A Car
Antalya ülkemizin en büyük turizm kentlerinden birisidir. Ülkenin güneyinde yer alan bu şehrin en önemli gelir kaynağı olarak deniz turizmi görünse de kültür ve doğa zenginliği aynı zamanda

Antalya ülkemizin en büyük turizm kentlerinden birisidir. Ülkenin güneyinde yer alan bu şehrin en önemli gelir kaynağı olarak deniz turizmi görünse de kültür ve doğa zenginliği aynı zamanda bol olan bir şehirdir. Firmamız Antalya rent a car hizmeti almak isteyenler için bu şehirde uzun yıllardır hizmet vermektedir. Bizlere https://www.antalya-rentacar.com/ adresinden rahatça ulaşabilirsiniz.

Bergama Kralı 2. Attalos tarafından kurulduğuna inanılan ve bu yüzden Attalos kenti olarak anılan Antalya’nın tarihi nerdeyse 40 bin yıl önceye dayanmaktadır. Antalya’da Lykia, Kilikya, Hitit gibi kent devletleri burada hüküm sürerken Büyük İskender ve Pers imparatorluğu gibi büyük devletlerin kontrolü altında da bulunmuştur. Bu yüzden günümüze önemli tarih kültürü kalmıştır.

Tarihten günümüze miras kalan Kaleiçi bu yapıların arasındadır. Bizans, Roma ve Osmanlı’dan kalan surların içerisine kurulmuştur. Burada birbirinden güzel 3 bin kiremit çatılı ev bulunmaktadır. Burası SİT bölgesi olarak kabul edilmiş ve koruma altına alınmıştır. Antalya’ya gelip burayı gezen kişiler kendilerini tarihin mistik yolculuğuna bırakacaklardır. Bu yolculuğu rahat ve konforlu bir şekilde yapmanız hususunda firmamız Antalya rent a car hizmeti sunmaktadır. Araçlarımızı görmek ve bizimle iletişim için https://www.antalya-rentacar.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

Selçuklulardan kalma Yivli Minare’si

Yivli Minare Antalya tarih miraslarından birisidir. Kentte ilk Türk yapısı olma özelliği taşıyan minare Anadolu Selçuklu döneminde Sultan Alaeddin Keykubat tarafından yapılmıştır. Gövdesinin yapımında dönemin en iyi taşları kullanılmıştır. Gövde aynı zamanda sekiz yarım silindir şeklindedir. Bunun yanında şehirde Ulu Cami’de bulunmaktadır. 5. Yüzyılda inşa edilen yapı bir dönem Mevlevihane olarak da kullanılmış ama daha sonra camiye dönüştürülmüştür. Tarihin izini sürmek isteyenlere bir imkanda Evdir Han tarafından sunuluyor bu şehirde. Eskiden ticaret ve ulaşım yoları üzerinde bulunan hanlardan birisidir burası. Çoğu filme ve diziye sahne olan bu hanlardan birisinin içerisinde dolaşmak sizi eskilere götürecek.

Gezilerinizde yanınızdayız

Antalya’nın bu ve buna benzer birbirinden önemli tarih turizmi yerleri bulunmaktadır. Bu şehre yolunuz düşerse gezip dolaşmak için çok fazla seçeneğiniz olacaktır. Firmamızda bu gezileriniz sırasında sizin yanınızda yer alacaktır. Antalya rent acar hizmetimiz ile sizlere en kaliteli ve en uygun araçları sunuyoruz. Sizlerde gönül rahatlığıyla bu güzel şehri gezebilirsiniz. https://www.antalya-rentacar.com/

Adresinden bizlere ulaşabilirsiniz.

İLETİŞİM
Merkez Adres
Zerdalilik Mahallesi Cebesoy Caddesi No:108/C Muratpaşa/ANTALYA
Şube Adres
Antalya Havalimanı Ofisi Terminal-1
imzatur@gmail.com
+905074955117
facebook Twitter google instagram
Bu Sitenin Tüm Hakları Antalya İmza Rent A Car Firmasına Aittir