Menu
 
ANASAYFA  /  BLOG  /  Antalya Muratpaşa Araç Kiralama
Antalya Muratpaşa Araç Kiralama
13.07.2023
Antalya Muratpaşa Araç Kiralama
Binlerce yıldır dünya medeniyetlerinin çoğuna ev sahipliği yapan Anadolu toprakları günümüzde içinden taşan tarih ve barındırdığı dört iklim ile güzelliğini korumaktadır. Bu güzel ülkemizin

Binlerce yıldır dünya medeniyetlerinin çoğuna ev sahipliği yapan Anadolu toprakları günümüzde içinden taşan tarih ve barındırdığı dört iklim ile güzelliğini korumaktadır. Bu güzel ülkemizin güzel kentlerinden birisi işte bu Antalya’dır. Antalya Muratpaşa ise bu ilin merkez ilçesidir. Antalya Muratpaşa araç kiralama hizmeti almak isteyenler https://www.antalya-rentacar.com/ bize ulaşabilirler.

 

Antalya’nın merkez ilçesi yani kalbi niteliği taşıyan Muratpaşa’yı biraz tanıyalım. Öncelikle ismini aldığı Muratpaşa Cami’sinden başlayalım. Kazım Özalp Caddesi üzerinde bulunan bu cami Sadrazam Kuyucu Murat Paşa tarafından 1570 yılında inşa ettirilmiştir. On kenarı bulunan kasnağın üzeri oldukça yüksek olan bir kubbe ile örtülmüştür. Üç kubbeli ve sivri kemerli sütunlar ise renkli, göz alıcı taşlarla süslenmiştir.

Tarih ve eğlence

Muratpaşa Cami’sinden yönümüzü ünlü Kaleiçi’ne çevirelim. Büyük bölümü maalesef yıkılmış olan ve mimarisi at nalını anımsatan Kaleiçi içten ve dıştan surlar ile çevrilidir. Bu surlar, Roma, Helen, Selçuklu, Osmanlı, Bizans imparatorluklarından birer parça taşımaktadır. Surların ise 802 burcu bulunmaktadır. Buranın içerisinde ise 3 bine yakın ev bulunmaktadır. Burası yüzyılların kültür birikimini günümüze taşımış halidir. Alan önemli bir tarih mirası olduğu için ''Gayrimenkul Eski Eserler ve Anıtlar Yüksek Kurulu' tarafından 'SİT bölgesi' ilan edilmiş ve koruma altına alınmıştır. Bu tarihi doku bugün itibariyle içerinde bulunan eğlence mekanları, yeme-içme alanları ile Antalya’nın en işlek yerlerinden birisi konumunda bulunmaktadır.

Mistik Antalya evleri

Deniz, kum, güneş tamamda ben birazda mistik bir havaya girmek isteyenler için ise eski Antalya evleri tam buna bir örnektir. Muratpaşa’da bolca bulunan bu evler Akdeniz ikliminin izlerini taşır. Güneşli ve sıcak havaların daha fazla olması nedeniyle bu evler serin tutacak bir mimari de tasarlanmıştır. Bu evlerde bulunan gölgeli taşlıklar, avlular oluşacak serin hava akımını sağlamaktadır. Hol ve depo girişiyle beraber bu yapılar genelde üç katlı olmaktadır. Muratpaşa’da ayrıca Yivli Minare, Saat Kulesi, Kesik Minare, Falezler Üç Kapılar gibi gezip görülecek yerler bulunmaktadır.

Son model araçlarla hizmetinizdeyiz

Antalya Muratpaşa araç kiralama hizmeti veren firmamız istediğiniz zaman sizin hizmetinizde bulunmaktadır. Periyodik bakımını yaptığımız son model araçlarımızı sizin istediğinize yere getirip, istediğiniz yerden almaktayız. https://www.antalya-rentacar.com/ adlı adresimizde işletmemiz ve araçlarımız hakkında detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

 

İLETİŞİM
Merkez Adres
Zerdalilik Mahallesi Cebesoy Caddesi No:108/C Muratpaşa/ANTALYA
Şube Adres
Antalya Havalimanı Ofisi Terminal-1
imzatur@gmail.com
+905074955117
facebook Twitter google instagram
Bu Sitenin Tüm Hakları Antalya İmza Rent A Car Firmasına Aittir